Helgrillad fläskfilé är riktigt gott och busenkelt att göra! Perfekt till grillkvällen eller kalaset. Här bjuder mästerkocken Jennie Walldén på sitt godaste recept på helgrillad fläskfilé, tillsammans med krämig potatissallad med aioli. Hur gott som helst!
4
port
700 g
fläskfilé
salt
peppar
Potatissallad
1 kg
färskpotatis- kokt
1 liten
rödlök
3 dl
gräddfil
4 msk
majonnäs
1 vitlöksklyfta-
riven
3 msk
kapris- små
2 msk
timjan- finhackad färsk
1 knippa
rädisor- halverade
75 g
sockerärter- delade på längden
0,5
gurka
0,5 rödlök-
skuren i båtar
Citronette
0,5 citron-
saft och rivet skal
2
mskolivolja
2 msk
bladpersilja- finhackad
1 tsk
honung
salt
peppar
Beskrivning
Putsa fläskfilén. Salta och peppra generöst. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt till sist potatis och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. Lägg utanför den direkta värmen och låt gå till innertemperatur 65°C. Låt vila i minst 10 minuter.
Skala gurkan. Dela på längden och kärna ur. Skär i skivor. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. Vispa ihop alla ingredienser till citronetten och häll över grönsakerna.
Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker.
Kycklingsoppa med bacon och sparris. Högrevsgryta och potatismos med brynt smör och majs. Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs
Pensla med glazen några gånger under stek- eller grilltiden. Fläskfilé 1 Putsa fläskfilén och salta och peppra runt om. Använd gärna stektermometer, fläskfilén är perfekt vid 70 grader. Coleslaw 1 Blanda vitkålen med morot, vinäger och salt. 2 Servera fläskfilénmed den rostade potatisen, coleslaw och rucola. 1 fläskfilé
Blanda de mortlade kryddorna med resterande kryddor och rör om rubben så att den blir jämn. När du har fått upp medeltemperatur och bra med rök är det dags att börja grilla
Min dag har mestadels bestått av klädtvättning och en vända till soptippen med massa avfall. Till brunch idag vart det en slät äggröra med philadelphia ost
I köttväg blev det ett säkert kort, helgrilladfläskfilé. Paprikan grillas inte så hårt så den har tuggmotstånd så tillsammans med krämig avokado som är bland det bästa jag vet att blanda i en sallad, så smakade det fantastiskt och passade så fint till fläskfilén
Helgrilladfläskfilé från rapsgris med kaffekryddad rubb. Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Helgrilladfläskfilé. Igår blev det en svensk grillklassiker nämligen fläskfilén som hamnade på menyn. Till den blev det en klassisk pepparsås samt potatishalvor som rostades i ugn med lite vitlök och timjan
Putsa fläskfilén. Ta upp köttet, låt rinna av, salta och grilla ca 15 cm från grillen ca 20 min, vänd då och då under tiden och pensla med marinaden några gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.