Mycket gott!
Filip Poon
En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En middag som passar lika bra till vardags som till helgens middagsbjudning!
Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med vitlökspulver, paprikapulver, spiskummin, honung, pressad limesaft och salt. Blanda och låt stå och marinera.
Skala och skiva vitlöken tunt.
Tillaga pastan 1-2 minut kortare än vad som står på förpackningen.
Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg i kycklingen och låt fräsa 4-5 minuter.
Gå i med vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt chipotle, matlagningsgrädde och kycklingfond. Koka ihop till ⅔ av ursprungssåsen finns kvar.
Häll av pastan och lägg pastan i såsen. Låt koka ihop något tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt.
Hacka örterna fint.
Servera kycklingpastan toppad med örterna.
Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. kycklingpastamed soltorkade tomater och spenat. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Skär kycklingen i mindre bitar och låt den steka med baconen. När kycklingen är färdig tillsätt tärnad paprika och strimlad purjolök och låt det fräsa med ett par minuter innan du tillsätter philadelphiaost, crème fraiche och mjölk
300 g tagliatelle smör 400 g kycklingbröst, skurna i bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 50 g soltorkade tomater 150 g babyspenat 2,5 dl grädde havssalt (en generös nypa) svartpeppar, nymalen parmesanost, till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.