Härlig wokrätt med spänstiga vetenudlar som tillsammans med grönsaker och färs vänds runt i en obeskrivligt god sås på bland annat vitlök, ingefära, soja och sesam.
300 g
vetenudlar, gärna platta
400 g
blandfärs
20 cm
purjolök
1 klyfta
vitkål
1
morot (stor)
1
zucchini
3 msk
rostade sesamfrön
1 kruka
färsk koriander, grovt hackad
ev sriracha
neutral rapsolja, till stekning
Sås
2 klyftor
vitlök, rivna
2 tsk
färsk ingefära, riven
2 msk
sesamolja
3 msk
tahinipasta (eller slätt jordnötssmör)
4 msk
japansk soja
4 msk
hoisinsås
1 msk
balsamvinäger
Beskrivning
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen.
Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av i durkslag.
Skiva purjon tunt på diagonalen. Strimla vitkålen tunt. Skala morot och hyvla morot och zucchini med en grönsakshyvel eller potatisskalare. Spara lite av det gröna av purjon till servering.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna med höga kanter med olja så att det täcker botten.
Fräs purjolök i 1 minut, tillsätt sen färs och låt få lite färg. Lägg vitkål i pannan och låt steka mjuk, tillsätt sen morot och zucchini i pannan tillsammans med nudlarna och vänd runt tills allt blivit genomvarmt.
Häll över den goda såsen och vänd runt så allt blir täckt av de goda smakerna. Strö över sesamfrön, koriander och lite sparad purjolök. Servera med sriracha vid sidan om till de som vill ha lite hetta.
Börja medköttfärssåsen. Tack till alla nära och kära som uppmärksammat att jag var med. Köttfärssås. Slå över lite ostsås, på med lite köttfärs och varva några lager
Jag testade göra en köttfärsmed grädde häromdan och har helt klart hittat en ny favorit. Sedan ser jag till att mosa sönder den ordentligt med en trägaffel, för jag hatar stora bitar av färs
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.