Tacokryddad kyckling och ris smaksatt med chili och tomat utgör basen i denna bowl som serveras med bland annat majs, avokado och paprika och toppas med koriander, gräddfil och nachochips.
Ris
1
vitlöksklyfta
1 tsk
chilipulver
1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
2 dl
långkornigt ris
4 dl
vatten
1 burk
majskorn (à 340 g)
1 förp
kokta svarta bönor (à 380 g)
1 riven
vitlöksklyfta
1 msk
olja
2 krm
salt
600 g
kycklinglårfilé
1 msk
olja
2 tsk
malen spiskummin
1 tsk
chilipulver
2 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
2 röda
paprikor
2 mogna
avokador
Serveringsförslag
1 skivad
jalapeño
1 kruka
koriander
chilipulver
limeklyftor
gräddfil
nachochips
Beskrivning
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré och ris och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och låt koka upp. Koka ca 10 minuter under lock på svag värme.
Häll av majsen. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Stek majsen och vitlöken i oljan tills det får färg. Krydda med salt. Skär kycklingen i små bitar och stek i oljan tills den får färg. Tillsätt bönor, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och salt och stek ytterligare några minuter.
Dela och kärna ur paprikorna, strimla tunt. Dela och gröp ur avokadorna, skär i skivor. Fördela alla ingredienser i 4 skålar (för 4 port).
Serveringsförslag: Toppa med jalapeño, koriander och gärna extra chilipulver. Servera med limeklyftor, gräddfil och nachos.
Burritobowl med svarta bönor, salsa och guacamole. Kan bönor vara fredagsmys och festmat. Såklart. Traditionella recept på baljväxter (bönor och linser) från hela världen kan verkligen vara delikatesser när de lagas med kärlek
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Alltså smoothie bowls har blivit min nya favvofrukost. SMOOTHIEBOWL. Det bästa är att de äts med sked. 1 banan (eller 1,5 banan så sparar du andra halvan, skivar och toppar smoothien med)
Burrito eller fajita på pulled beef med mexikanskt ris, blandade grönsaker, guacamole, salsa och gräddfil är en stor favorit som går att köpa på ett GRYMT ställe här i Göteborg som heter Wrapped
Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.