Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Fräs Trattkantareller / Trumpetsvamp i smör och krydda med salt och peppar. Red till önska konsistens med Maizena, potatismjöl, arrowroot eller liknande
Så när jag lagade denna höstgrytamed kyckling och svamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Smaka av med salt och peppar. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Idealmjöl eller Maizena till önskad konsistens
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Serveras med kokt potatis. Red med lite majsena utrört i vatten till lagom konsistens. Klipp ner soltorkade tomater i grytan och repa i lite timjan, och låt det sjuda med de sista
En riktig höstgryta. Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.