Är det någon gång det smått uttjatade ordet "mustig" passar in, så är det på en sån här gryta. Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Vi åt med en klick rysk yoghurt, matvete och en sallad på tomat, rödlök och fetaost. Kvällen middag bestod av en riktigt musitig, höstig gryta gjord av mamma
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Så när jag lagade denna höstgrytamed kyckling och svamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Smaka av med salt och peppar. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Idealmjöl eller Maizena till önskad konsistens
Hetta upp en stor gryta med matolja och bryn köttet i omgångar. Krydda med salt och peppar. Servera med tortillabröd, guacamole, picklad rödlök, limeklyftor och färsk koriander
Riv ingefära och fräs tillsammans med morötter och lök i olja. Mixa soppan med stavmixer. Pressa i apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Serveras med kokt potatis. Red med lite majsena utrört i vatten till lagom konsistens. Klipp ner soltorkade tomater i grytan och repa i lite timjan, och låt det sjuda med de sista
En riktig höstgryta. Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.