Pajskal. Lyft ut pajskalen ur formarna och ställ dem på ett uppläggningsfat. Fyll formarna med salladen och garnera med räkor och dill och lägg rucolasallad runt pajskalen
Klassikern Quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Quiche LorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuiche Lorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl
Grädda pajskalet i ugnen på ca. Ikväll mötte Norrland Frankrike i en klassisk Quiche Lorraine. Grunda det färdiggräddade pajskalet med lite ost, lägg därefter på löken och picnicbogen
Pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Den sista tiden brukar jag ställa in formen utan kikärtor och folie, för att få lite färg på botten. Gjorde ikväll en gammal pajklassiker, nämligen en Quiche Lorraine
Dessa remsor gör att kanterna inte kanar ner när du förgräddar pajskalet. Jag förgräddar alltid mina pajskal för att få en yta på botten, annars tycker jag degen tenderar att bli blöt av fyllningen
Paj känns som en av de sakerna man inte gillar förrän man är "vuxen", har inte gillat det under hela min uppväxt, och framförallt inte pajskalet, men nu för tiden kan jag bli jättesugen
Pajskal lchf – Pajskal med pofiber. Grädda det större pajskalet upp mot 25 minuter (svårt att säga exakt eftersom alla ugnar är olika, det ska såklart inte börja bli bränt) De mindre gräddade jag cirka 15-18 minuter. paj, pajskal 1 äggvita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.