Madeleine Sydh AhlbeckTIPS. Tid ca 25 min / 10 pers / Ugn 200 graderIngredienser. 100 gram mörk blockchoklad100 gram smör3 ägg1,5 msk kakao2,5 dl strösocker1,5 dl vetemjölValfri topping (strössel, chokladsås, hallon, blåbär)Smält smöret i en kastrullLägg i blockchokladen i små bitar och låt den smälta i smöret, rör om under tiden
Så jag tänker att när jag ska bakar någonting för min utflykt man måste göra små kakor som är goda och lätt att tar med mig då blir lite kaka som har fin namne ’’ Madeleines’’
Madeleines har fått en liten särskild plats i mitt hjärta. Mitt nästa planerade inköp till köket (det brukar bli ett gäng oplanerade däremellan) är en mini-madeleineplåt
Har alltid velat ha en madeleineform men de är så attans dyra men här gjorde jag mig ett kap. Madeleine kakor heter dessa och dem är för söta,ser ut som små segelbåt om man vänder på dem
Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Har gått och blivit sjuk igen och mår skit. Inte kul med jätte hosta som river i lungorna. ( blä. Men då fick jag möjlighet att experimentera med att göra en grön smoothie som innehåller massa goa grejer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.