Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Smula jästen i en degbunke Värm upp filmjölken till 37grader och häll över jästen i degbunken, blanda tills dess att den blir slät
2 limpor Skållning. 2½ dl (ca 150 g) dinkelmjöl fullkorn  3 dl kokande vatten 2 tsk salt 5 dl kallt vatten 25 g (½ pkt) jäst 850 g dinkelmjöl fullkorn Mät upp mjölet till skållningen i en degskål
Smula ner jästen i en bunke. Ljumma filen och vattnet fingervarmt och rör. ut jästen med. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt, fullkornsvetemjöl och grahamsmjöl
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter
Idag stod Bertilssons fullkornsbröd på menyn. På söndagar bakas det oftast bröd i detta hem, jag pendlar till Stockholm från Uppsala och äter alltid frukost på tåget och då brukar det bli smoothie och smörgås
ett fullkornsbröd som är superenkelt att göra, supergott att äta och dessutom nyttigt. En av sakerna jag älskar med helgerna är att jag nu har tid att baka bröd
Ett nyttigt och annorlunda bröd. Dock gillar jag valnötsbröden mer. Men oavsett vilket bröd det är, så finns det inget bättre än smält smör på nybakade varma mackor
Ett nyttigt och annorlunda bröd. Dock gillar jag valnötsbröden mer. Men oavsett vilket bröd det är, så finns det inget bättre än smält smör på nybakade varma mackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.