Middagen är redan bestämd men nu pågår planeringen inför desserten. Med tanke på att det faktiskt är kanelbullensdag nästa vecka funderar jag på om vi ska göra en kanelbullekladdkaka
Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Sätt ugnen på 175 grader. Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det
Förutom ett antal timmar på fotbollsplanen spenderade jag större delen av gårdagen i köket. Svågern och hans barn hängde även här en stund på dagen så när det väl var dags att provsmaka bullarna försvann nästan halva plåten
Sätt ugnen på 225 grader. Detta grundrecept till glutenfri pajdeg passar bra till olika matpajer. Jag provade att göra den till en tacopaj och det funkade jättebra
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Tänk på att kakan ska hinna svalna innan du har på glasyren. Sätt på ugnen, 200 grader. Ställ in den på ett galler längst ner i ugnen och sänk till 180 grader
Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, "halvsmält" smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.