Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. Apropå favoritbröd. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
De naturligtglutenfriafrallorna har alla härliga bra egenskaper man vill ha i ett fullkornsbröd som man äter till vardags – högt näringsinnehåll, fiberrikt, lätt att baka, segt och saftigt och fullt av smak
Det är naturligt glutenfritt och är rikt på bland annat zink, järn och magnesium. Men visst är det underbart att vakna upp til en dag med sol som skiner
Här kommer nästa recept med min egen naturligtglutenfria fullkornsmjölmix. Mjölmixen har jag lagt upp recept på här så att du kan blanda den själv och baka enkla, näringsrika, fiberrika och naturligtglutenfria bröd av
Kanske är det för att det är mjukt och saftigt med en krispig yta. ATT TOPPA MED. Svarta sesamfrön, vita sesamfrön, hampafrön, vallmofrön och lingon att toppa med
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, "halvsmält" smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver
Om det äts färskt så smakar det som helt vanliga små fiberfrallor. Finax)+ lite extra mjöl till utbakningLös upp jästen i ljummen mjölk och ljummet vattenTillsätt sen ALLA ingredienser UTOM mjöletLåt blandningen svälla några minuter i bunkenMed fiberhusk i blir blandningen snabbt lite simmig och geléig i konsistensen och precis så skall det varaVäg upp mjölsorterna och tillsätt dessa i blandningenKnåda med maskin eller med elvispens degkrokar i flera minuterLägg upp degen på bakbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.