På nyårsafton var vi ett gäng på över 20 personer som samlades och åt middag på en bygdegård i Rossön och då lagade jag denna chokladganache, som vi har Jamie Oliver att tacka för receptet. Chokladganache med mandarin (4 port)
Till 30-35 st macarons150 g fint malen mandel150 g florsocker25 g kakao120 g äggvitor, uppdelat i två skålar35 g socker150 g socker till sockerlag50 g vatten till sockerlagChokladganache150 g choklad1 dl vispgrädde35 g smörBlanda fint malen mandel, siktat florsocker och kakao i en bunke
Populärast på fikabuffén på me&i träffen var denna saffranskaka. Alla kanske längtade lite till julen. Men saffran går alltid hem och denna blev riktigt saftig och god, så god så att flera tog mer än en bit av denna
Ingredienslista Vit chokladganache. Tillvägagångsätt Vit Chokladganache. Jag har ett litet projekt på gång, att lyckas med en fin och god makron, den här gången smakade dom ljuvligt men värre med utseendet
Nutellasemifreddo med chokladganache och daim. Chokladganache. När tårtan är fryst, gör chokladganachen. Receptet hittade jag här, och jag lade själv till chokladganachen och den krossade daimen
Chokladganache. Gör chokladganachen. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Gör du det i mikro så var försiktig och smält hellre i kortare intervaller (ca 15-20 sek)
Tårtan bestod utav mjuka chokladbottnar, pepparkaksfrosting, krossade pepparkakor, syltade clementiner, chokladganache och mer pepparkakor som dekoration
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.