Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Klart att servera med potatis och grönsallad. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Gör du en lite större sats senap och dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Börja med Kimchin. Strimla köttet, blanda det med soja, pressad vitlök, ingefära och sesamolja. Häll av och skölj böngroddarna, blanda dem med ½ tsk sesamolja, salt, vinäger och soja
Täck med plastfilm och låt köttet marinera i kylskåpet ett par timmar, eller över natten. 1 msk olja med neutral smak. Servera med nykokt ris (t ex sushiris) 2 portioner. 1 msk olja med neutral smak
Börja med att blanda marinaden och lägg sedan i köttet. Låt stå medan du gör de andra ingredienserna. Skölj sedan med kallt vatten och krama ur ordentligt
Men jag ville inte göra en enkel buffé med skivade “cold-cuts” och pastasallader, utan jag ville göra något riktigt gott till Linnea, som man också kan göra som hvudrätt på en mindre middag för bara några få personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.