Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta
I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Mina barn har precis kommit in i en ”bakvåg”, de älskar att vara med i köket. Jag älskar toscakakor och tänkte att det självfallet borde göra en småkaka med inspiration från den mjuka varianten
D. u. b. e. h. ö. v. r. P. a. j. s. k. l. 2. 0. g. m. o. d. n. t. 5. 9. 1. i. c. /. p. F. y. ä. 3. K. å. H. S. 8. M. T. f. L. B. 4. R. ,. 6. V. 7. d l. s t
Kavla ut marsipanen tunt och täck din tårtamed den. Istället för att göra samma bakverk om och om igen så har du tillräckligt med bitar redo efter en gräddning
När kakan är kall ställ lätt oljade overheadblad längs kanten i formen och toppa med blåbärsmousse som får stelna i kylen ett par timmar och därefter läggs hallonmoussen över som sedan får stelna ett par timmar innan kakan kan lossas ur formen och läggas på fat för att garneras klar
Tårtamed smak av hallon, marshmallow, kokos och mjölkchoklad. Men det räcker gott och väl att göra den som en vanlig tårta och skippa den fjärde lagret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.