Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppari en bunke. Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandningi varje
Klipp ner laxenimindrebitar och rör runt. Hetta upp lite smör eller margarini en liten kastrull. Värm (bryn) tillslaxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Det är så enkelt att det kan tänkas att vialdrig mera kommer att köpa hem varmröktlax från affären, ja så vidaviinte ska bjuda hem hela Petters följe på varmröktlax, då måste vi nog först investerai ett helt rökeri
Röktlax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. Några minuterinnanserveringtillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden som laxen har egen sälta)
Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar. En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många
Servera potatissalladen med laxskivor, sallad och picklad gurka. Skär potatiseni små tärningar. Blanda gräddfil, majonnäs och nästan all dill, men spar en matsked till senare
Det funkar ju ganska bra att göra det igrillen också och så gjorde vi den här gången. Till den röktalaxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
Så här gör du Pulled RöktLaxi ugnen. Så en röktlaxtaco. Ja vad ska jag kalla denna laxrätt, gjorde laxi ugnen, med röksmak( röksmak finns ju på flaska)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.