Bjud av glöggen i glas med skivor av clementin och hel kanelstång. Men när den helt mirakulöst var spårlöst försvunnen från hyllan i det stora skafferiet, var det enda rätta att ta försommarens syrensaft i hampan, och tillreda den med kryddorna
Och visst är det härligt att dricka varm glögg ute på stan när stora snöflingor faller och man strosar runt bland glittrande lampor, hör julsånger från nån kör och bär på vackert inslgna klappar med stora rosetter…
Dessa ska se ut som snöbollar är tanken, smakar en härlig blandning av vit choklad, glögg och rom. Tillsätt grovhackad vit choklad och låt smälta under omrörning
Hetta upp och servera med skållad, skalad mandel och russin. Sila glöggen. Vill du ha starkare glögg, smaksätt den med 1-2 dl starkvin, okryddat brännvin eller konjak. 1 flaska vitt vin
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Påminner inte den helvita tårtan nästan om en bröllopstårta. De blev så himla goda så jag testade att göra en tårta med ungefär samma recept och det var inte så dumt det heller
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Underbart skön sommarkväll i går och vi festade till det med lite vit sangria. )InstruktionerSkär citrusfrukterna i skivor, snoppa av och skiva jordgubbarna och blanda med vin, slkohol och läsk/kolsyrat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.