Enkla Tartletter. 11 juni 2019 @ 22. 52. Att ta till genvägar är tillåtet, så länge smaken är topp. Dessa tartletter är med färdigköpt smördeg och kallrörd marzankräm
12 tartletter. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 12 små portionsformar med olja. 2. Lägg ut ett ark i taget med filodeg och pensla med olja, 4 ark på varandra
Raspberry Panna Cotta Tartlets6 tartlettformar eller 18 cm pajform (men då blir det pannacotta över)Pajskal100 g smörca 3 dl vetemjöl (180 g)1 dryg msk florsocker1 rejäl nypa saltHallonpannacotta3 gelainblad600 g vispgrädde (6 dl)100 g hallonpuré (purén = ca 140-150 g frysta hallon som kokats upp och passerats genom en finmaskig sil)1 krm vanlijpulver75 g strösocker (0,8 dl)färska bär och minimaränger till serveringPajskalenSätt ugnen på 175 grader (ej varmluftsugn) Smält smöret i en kastrull
Har man ätit Feldt´s tartletter med passionsfruktscurd, då är man såld. Så enkelt är det bara. Jag har alltid varit barnsligt förtjust i citronmarängpaj, men är den spetsad med massor av passionsfrukt då går jag i spinn
Idag är jag aningen trött efter en mycket lyckad egen nobelmiddag. J hade riggat så att vi kunde titta på nobelmiddagen i stadshuset på storbildskärm medan vi lagade maten
(2 tartlets). En söndag som spenderas i köket är en bra söndag - om du frågar mig. Igår var första dagen i Milano, som det faktiskt kändes lite som höst
Folk tror ofta att jag har frysen full med bakverk. Det har jag inte. Jag försöker alltid att ge bort eller äta upp sånt jag bakar på en gång så att jag inte ska ha massa bakverk hemma att bli suktad av
Spröda mördegsskal fyllda med saltkola och täckta med silkeslen chokladganache. Dessa små tartletter är så drömmigt goda, och kan såklart lika gärna göras i ett stort pajskal, om man inte har lust att ägna en halv lördag åt att göra småformar
Temat för Månadens sötsak i november visade sig komma väl till pass så här i början av december. Kvällstidningarna svär att kylan och snön ska hålla i sig ända in i mars, så nu gäller det att samla värmande recept som vore de den sista droppen vatten
Bara för att jag bor i Italien innebär det inte att jag endast lagar italiensk mat. Jag tar inspiration från många olika platser i världen och komponerar oftast ihop en mix av alla källor i mina recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.