På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Vänd dem regelbundet. Skumma av det med en sked. Skölj och rensa salladslöken. Lägg äggulorna, citronsaften och skalet i enmetallskål och vispa i vattenbad tills det skummar (låt inte blandningen bli alltför varm)
med krispiga bitar utanpå och rosa kött inuti. Jag är inte uppvuxen med så många söndagsstekar, men om de förekom så var det på hjort eller rådjur eller så lagade mamma vildand eller fasan istället
Har redan en massa idéer och recept att laga och dela med mig av. Detta skulle jag gissa beror på att jag använde ekologiska kärnor där men inte här, så nästa gång ska jag testa med ekologiska
Lördagens middag med vännerna P och K inleddes med Crème Ninon. Nu råkar vi ha tillgång till vitlöksgräs i vår lilla trädgård, men det går lika bra med gräslök
Toppa med fint strimlad salladslökoch rostade sesamfrön. vilket gjorde att frasigheten försvann, så nästa gång kommer jag nöja mig med att ha såsen bredvid och doppa blomkålen i istället
4 4 port ris Kålsallad 1 lime 200 g råkostmix 1/2 msk olja salt 2 krm chiliflakes 2 msk sesamfrö 1 ask krasse Sojamajonnäs 1 msk japansk soja 2 dl majonnäs 4 snabbfiléer av kyckling 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Men när jag nu väl äter kött - då vill jag att det ska vara så smakfullt som möjligt, och aldrig, aldrig, aldrig mer än medium stekt - hellre mer mot rare
Hacka hasselnötterna och blanda med vinägern och oljan. Sallad av rökt makrill, ägg, salladslök, västerbottensost och hasselnötsvinägrettVårsmaker i en lättlagad och läcker sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.