1 Ingredienser
Fyllning: 1 l mjölk, 3% fett 50 g smör 3 msk vetemjöl 600 g fryst, hackad spenat 2 tsk salt (smaka av mängden) 1 nypa(or) vitpeppar 1 nypa(or) muskotnöt Topping: 6 st ägg, kokt Skriv utGör så här:
Koka äggen under tiden som du lagar soppan.
Smält smöret och vispa/blanda i vetemjölet.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa väl. Tillsätt resterande mjölk.
Koka upp mjölken och tillsätt sedan den frysta, hackade spenaten.
Koka upp igen.
Ta av kastrullen från plattan och smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt. En nypa socker framhäver saltet!
SPENATSOPPA MED ÄGG. Spenatsoppa med ägg. 2015-11-28, 11. 50. Sorry, för den dåliga uppdateringen men det har helt enkelt kommit en massa andra saker i vägen
Spenatsoppa är en av de godaste soppor jag vet. För mig är det ett måste att servera soppan med mjukkokta ägghalvor och en söt och god limpmacka med ost och paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.