Vi käkade soppanmed limpmackor med ost och paprika. Vispa ihop mjölken med mjölet till en redning. Det här är en lättlagad variant av redd grönsakssoppa eller ängamat som den också kallas
RECEPT & FOTO Jill Wallentin. Men eftersom du späder ut soppanmed mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. Serveras med bröd & ost. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender. Hemma har sommarens kalla sallader ersatts av värmande soppor, bland annat denna snabblagade potatis- och purjolökssoppa
Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Blir soppan för tjock kan du späda ut med lite vatten. Häll i vattnet och tilsätt potatis och buljongtärningen, smaksätt med ev salt & peppar, låt det koka upp
Tärna 1 pkt 400 g vit fisk och lägg i snor ugnsform tillsammans med ca 5 små tärnade potatisar. Blanda och häll över 3 dl krossade tomater, 1,5 dl cocosmjölk, gurkmeja, currypasta och 2 msk mango pickles
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.