en riktigt krämig vaniljcheesecake toppad med en hallon- och blåbärskompott. I och med flytten har jag verkligen fått syn på varenda liten grej som legat gömd i skafferi och frys
Rör ner smöret och häll sedan smeten i en form med löstagbar botten (ca 20-22 cm, använd inte för stor form dubbla i såfall receptet så den inte blir för platt/torr). 1 förpackning Center eller annan choklad med kolafyllning
Ställ in allt i frysen medan du gör i ordning nästa fyllning. Här kan du själv välja hur surt eller sött du vill att det ska vara, smaka av med citron och sötning tills du blir nöjd
En godare variant av smulpajmed en knäckig smak. Servera ljummen med vaniljvisp. I paket frysta blåbär. Häll i blåbär i formen och strö på socker och potatismjöl
En sån här kväll passar det i alla fall utmärkt att slänga ihop en smulpaj som man kan trycka i sig medan man kollar på en lite för dålig film i soffan under täcket (jodå, i den här familjen kör vi täcke i soffan
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Jag har nedan beskrivit ett sätt att göra en lyckad smulpajmedblåbär men det finns flera sätt att få till en bra smulpaj utan gluten, mjölk eller vitt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.