Avsluta med att lägga pilgrimsmusslorna i grillpannan, salta och peppra. -) Vi köpte även några pilgrimsmusslor och av detta så fick vi ihop en jättefin och god fredagsmiddag
Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Egentligen vet jag inte alls varför, men jag fick ett plötsligt sug efter pilgrimsmusslor. Idag ska jag bjuda er på ett riktigt gött recept, som jag formulerade i huvudet medan jag styrde stegen till marknaden i morse
Håll varma under aluminiumfolie medan du gör klart resten av rätten. Det går även bra att förbereda rödbetorna dagen innan, och bara värma i micro eller i stekpanna med en klick smör
I glaset smuttar vi på en frisk Chablis med inslag av gula päron, smör, äpplen och citrus. Dessa pilgrimsmusslor stekta i smör ackompanjerade av schalottenlök och vitlök
Ikväll blev de lite ”fine dining” med kökskemi. Tommy Myllymäki vann ju kock-VM med en sabayonne på brynt smör till gös så jag tänkte att det funkar lika bra till hälleflundra
Torka av pilgrimsmusslornamed papper och salta/peppra dem därefter på båda sidor. Här brukar jag ofta få önskemål om vad som ska ingå från mina fru och pilgrimsmusslor är något som ligger högt uppe på önskelistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.