Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Mycket gott bröd som både gick fort att göra och var väldigt enkelt. Att göra bröd i långpanna är mycket smidigt då man inte behöver knåda degen utan bara låta den jäsa i långpannan och sedan in i ugnen
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, riven ost och hackad gräslök i en degbunke. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg och filmjölk och rör tills degen precis kommer ihop
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 3 dl bovetemjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 3 dl bovetemjöl. 5 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.