Det ska ärligt medges att jag köpt en och annan färdig tårtbotten. Att baka är inte riktigt min grej, jag gör gärna efterarbetet med dekorering och fyllning
Detär ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Tärna laxen. Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min. 2 tsk Färskingefära. 5 st Chilipeppar Färsk. 250 g Rödkål Färsk. 3 dl Koriander - färsk
Recepten har utvecklats under århundraden och är inte uppfunna i någon hälsobloggares kök över natten direkt, utan har utvecklats efter vad som funnits tillgängligt, det som fått människor att överleva och leva gott och dessutom utifrån det som hållit i längden vad gäller smak och kryddning
Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor
Även om den middagen var helt underbar så tycker jag att rätten helt klart är att föredra på detta vis, i en rejäl skål med mycket av allt, där man hela tiden finner nya godsaker ju längre ner i skålen man gräver ned sig
Skär tomaterna grovt och avlägsna innanmätet. Fega inte med chilin, det ska vara lite sting i såsen. Pressa gärna ur tomaterna lite extra så att smaken koncentreras
Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg. Koka ägget och låt det svalna i kallt vatten innan du skalar det och delar det i halvor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.