BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTEROCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Häll över nötterna på brieosten och garnera med färska fikon. )Vilken kväll det blev, har tagit ett glas vin med grannen Emma i solnedgången, sen fylldes det på med folk som joinade oss med solen, kvällen och glaset vin
Det blev sparrissoppa med en chokladkräm till efterrätt. Chokladkräm mednötterochfikon4 portioner 100 g ljus choklad50 g mörk choklad (64%)1,5 dl gräddfil2 msk hasselnötter1 krm olja2 krm salt0,5 tsk strösocker2 torkade fikon2 msk torkade tranbär40 g nougat Gör så härDela all choklad i mindre bitar och smält i ett vattenbadTillsätt gräddfilBlanda och häll krämen i portionsskålar/glasStäll in i kylenRosta nötterna i en torr stekpannaHäll över olja, salt och sockerLåt sockret karamelliseras ochnötterna svalna på ett bakplåtspapper ToppingHackade nötter, frukt och nougatToppa krämen med nöt- och frukthacket 4 portioner. 2 msk hasselnötter. 2 torkade fikon
Skär bort skaftet på fikonenoch grovhacka dem ochnötterna. Häll på vattnet och tillsätt kesellan. Tillsätt fikon, nötter, linfrö, salt, matfett och de grova mjölsorterna
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
För att göra cheesecakens botten. Blanda med Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Cheesecakemedpepparkaksbotten. Här kommer recept och bilder på en jättegod och enkel cheesecake som jag bakade till min fina mammas kalas någon dag före julafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.