Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter råraka med barnen. Jag har som ni säkert förstått, om ni följer mig även på Instagram, helt fallit för Kalixlöjrom
Finhacka dill och gräslök och blanda ihop med créme fraichen. Fyll medlöjrom (obs ingen statar-löjrom, det är viktigt att den är fin) och ta försiktigt bort pepparkaksformen
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalixlöjrom
Igår var jag i Uppsala hela dagen med min kollega Camilla och fixade lite ”business”. Vid sidan av den vanliga bokslutsruschen och revisionen har jag nu även ett gäng nya avtal som ska formuleras och tecknas och det är så mycket att göra att jag är tvungen att ta små mikropauser för att orka med
Löjrommed klassiska tillbehör på potatisplättarLöjrom och potatis passar oerhört bra ihop. En klassiker är löjrommed rösti, men här har vi istället gjort mjuka och fluffiga potatisplättar
Det blev en brakmiddag som heter duga med en hel massa gott. Vi började med kantarelltoast. Fick också med mig ett gäng kantareller hem från Pavla som plockat till mig, så nu har jag kantareller hösten ut om jag ransonerar
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.