”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Fredag imorgon och då är det ju dags för det klassiska fredagsmyset. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vitt vin, mums så gott
Ingredienser Portioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull
Moules Mariniére. 13 februari 2016, 21. 09. Ikväll var våra vänner Sofi & Amelie här. Jag och mamma S har pratat om att göra min & G's favorit musslor ett bra tag, sedan hon var gravid och nu är lilla Zelda 2,5mån(
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.