1100 g
smör 2 st ägg 1.5 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 0.5 dl mjölk 1 st äpple 1 msk maizena 1 msk strösocker 1 tsk kanel Toscasmet 100 g smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1.5 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspånSätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk.
1 Kläm
fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.
1 Dela,
kärna ur och skär äpplet i klyftor. Blanda majsstärkelse, socker och kanel och vänd runt äppelklyftorna i blandningen. Lägg klyftorna över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
1 Toscasmet:
Blanda smör, socker, vaniljsocker, mjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull och värm under omrörning tills glasyren tjocknar.
1 Ta
ut kakan och bred försiktigt tosca-smeten över kakan. Grädda klart mitt i ugnen ca 15 minuter tills kakan fått fin färg.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.