Vispa upp ärtsoppan med en ballongvisp för att få bort skalbitar. Mät upp vatten i en kastrull och lägg i avrunna ärter, lök, fläsk, purjolök och färsk timjan
Sportlov och jag har blivit förkyld. Jag blev bjuden på restaurang av mannen och även om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från en meny och sedan bara bli serverad
Klassisk fiskgratäng med dill, citron och potatismos. Superklassisk husmanskost som jag absolut tycker att du ska ge dig på att göra själv istället för att köpa färdig
En god, lagom seg kola att ha som julgodis. ca 40 kolorINGREDIENSER100 g smör1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl ljus sirap4 msk kakao1 tsk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR
I det klassiska gamla franska gourmetköket tar man tillvara på allt från de ursprungliga råvarorna. Det berodde på att man fick ett helt djur och var tvungen att ta hand om allt
Krydda steken med salt och peppar. Sätt i en stektermometer i köttet och sätt in i mitten av ugnen. Skala morötterna och hyvla tunt med en potatisskalare
Det har blivit ärtsoppaoch pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa ochtomat-och-linssoppa. Då och då får jag i uppdrag att laga sopplunch på företaget Stratiteq och det är riktigt kul att skapa soppor med tillbehör
Stek tillsammans med köttfärsen och lite olja tills löken mjuknat och köttfärsen blivit genomstekt. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten
Så från och med nu får ni gärna följa mig på aveny. Och dygnet har ju tyvärr ett bestämt antal timmar. Och här fortsätter jag att skriva om bakning och pyssel
Klassisk köttfärssås för hela familjen. Det finns väl också lika många varianter på denna rätt som det finns familjer, och oftast är det väl också en rätt som man gör lite olika från gång till gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.