Jag har aldrig varit bra på att göra köttfärssås. Snabbare än snabbt dokumenterades insatsen i min receptbok och äntligen slipper jag känna mig vilsen när det skall lagas bolognese
KöttfärssåsBologneseDet här är det tredje receptet på köttfärs Bolognese som jag publicerar. De är alla ganska lika men här tomaten mer framträdande och jag rankar det här receptet högst
)Spagetti Bolognese med köttfärssåsDu behöver500-600 g köttfärs1 riven morot2 vitlöksklyftor2 gula lökar½ burk majsköttbuljongtärning (tärning + vatten)4 dl vatten1-2 dl matlagsningsgrädde1 burk krossade tomater eller 1-2 dl ketchup1 msk oreganosalt och pepparriven ostGör så härHacka lök, riv morot och pressa vitlökenBryn köttfärsen, salta och peppraSedan tillsätter du lök, morot, vitlök och krossade tomaterKoka snabbt upp vatten och buljongtärning, och ha i detLåt puttra upp på svag värme i ca 20 minuterTillsätt sedan matlagningsgrädde, majs och oregano och låt puttra upp
När man gör en sådan här god Bolognese så gör man en redig sats på en gång och fryser in. Det finns inget originalrecept på Ragù Bolognese som betyder köttragù från Bologna
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetarisk bolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetarisk bolognese med linser
KöttfärssåsMal köttet om du väljer att göra det själv. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.