I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t. 2. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t
Här kommer julgodis nummer 5. 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos. 2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos
Jag skar dem i mindre bitar så de blev som julgodis, men man kan göra dem som kakrutor också. Häll den kondenserade mjölken över kexbottnen och fördela den jämt
Det krävs nämligen en hel del bankande av polkagrisar. 200 g vit choklad. 200 g ljus eller mörk choklad (jag brukar använda odenses choklad). 2 dl polkagrisar. 2. Klä en form (20*30 cm) med ugnsfolie. 200 g vit choklad. 200 g ljus eller mörk choklad (jag brukar använda odenses choklad). 2 dl polkagrisar
Jag ska laga knäck, pepparkakskola, vit chokladtryffel med lingon och wienernougat som julgodis och jag har lagat knäck och kolan hittills, eftersom de håller lite längre
)Det skulle vara salta jordnötter enligt receptet, men eftersom min galla inte tycker om jordnötter blev det Nöttefabrikkens salta blandning av mandel,
Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där. 200 g mörk choklad 70 %200 g vit choklad + några droppar röd hushållsfärg1 ½ dl polkakgrisar, krossadeSmält den mörka chokladen och bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt stelna. Boutybollar (fast jag gjorde hjärtan), 40 st50 g smör½ dl ljus sirap½ dl florsocker2 dl vispgrädde200 g kokosflingorca 200 g valfri choklad (på bilden med mörk choklad, gjorde även några bollar med ljus choklad)Koka smör, sirap, florsocker och vispgrädde i ca 5 minuter, tills kolasmeten tjocknat lite. 3 dl vispgrädde3 3 dl strösocker1 1 dl sirap1 1 msk kakao3/4 dl turkisk peppar (jag tycker gott man kan ta 1 dl)22 tsk smör200200 g mörk choklad 70% (ta inte ljus eller blockchoklad. )Klä en form, ca 20 x 30 centimeter, med bakplåtspapper. Låt sedan koka kraftigt utan lock tills termometern visar ca 120°. 100 g smör3 dl strösocker2 dl vispgrädde1 dl sirap, jag tog mörk1 vaniljstång, snittad och urskrapadflingsaltKoka upp smör, socker, grädde, sirap och vaniljfrön + stång. Koka tills kolan uppnår ca 125° (jag pysslade med annat en liten liten stund. 200 g mörk choklad. 200 g vit choklad
Julgodis måste inte innebära sockrig kola och glutenstinna lussekatter. The post Pepparkakskulor – Nyttigare julgodis appeared first on ceciliafolkesson
Äppelskivorna doppas i en lag av 2 dl vatten, 1,5 dl socker och saften av en citron. Vänd skivorna efter 1,5 - 2 timmar så fastnar dom inte. 2 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.