Stek köttet och fläsket på hög värme med smör, så de får rejält med färg. 800 g högrev. 1800 g högrev salt peppar 200 g sidfläsk, rökt 2 gula lökar 1 solovitlök smör (att steka i) 1 flaska rött vin 2 lagerblad 2-3 kvistar timjan 3 msk oxfond 4 kvistar persilja 0,5 l trumpetsvamp (eller trattkantareller alt. 1 liter färsk) persilja (till servering)Dela högreven i grytbitar om 4×4 cm
800 g högrev. Skär köttet i småbitar, hacka och skala lök och vitlök, bryn upp de med smör i en gryta och tillsätt köttet, stek ett par minuter, tillsätt sedan tomatpure, kryddorna och buljongen, häll i vinet och lite av vattnet (tills allt blir täckt), koka grytan cirka en timme, häll på vatten under tiden om det behövs, jag la i grönsakerna efter cirka 40 minuter. 800 g högrev
Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.