Ett fiberrikt, grovt bröd med massor av frön och kärnor. Smörj limpformarna med smör eller olja. Häll en hel liter filmjölk över och blanda till en smet
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Mjöla bunken runt om och täck med plast. Häll ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord, tryck ut en platta med händerna
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Stort lycka till med brödbaket, och ha en härlig sommardag
Blanda vetemjöl special, grovt rågmjöl, rågsikt, bakpulver & havssalt i en bunke. Forma bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pudra över lite vetemjöl på bollarna och platta till dem lite
Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor. Rör ut jästen med lite vatten. Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen
Rör i sirap, filmjölk och mjölk och blanda till en kladdig deg. 5 dl filmjölk. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Täck med plastfolie och låt stå till nästa dag. Häromdagen provade jag ett grovt bröd. Häll 4 dl kokande vatten över 2 dl grovt rågmjöl i en bunke. 2 dl grovt rågmjöl
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Häll degen i en avlång form, ca 1½ liter, med bakplåtspapper
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.