14 dl
glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
12 tsk
bakpulver
11 tsk
vaniljpulver
11 ½ dl
grekisk yoghurt
11 citron,
finrivet skal
13 dl
jordgubbar
1300 g
Philadelphia, rumstempererad
1½ dl
honung
150 g
smör, mjukt
12 msk
jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
16 färska
jordgubbar, delade på hälftenMuffins: sätt ugnen på 200 grader.
1 Vispa
smöret och sötströt, stevian eller lättströt poröst.
1 Tillsätt
ett ägg i taget.
1 Blanda
de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med yoghurten.
1 Vänd
ner citronskalet i smeten.
1 Skär
jordgubbarna i små bitar och vänd i smeten.
1 Häll
smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
1 Grädda
mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
1 Frosting:
mixa färskosten och honungen, vispa ihop smöret och jordgubbspurén med elvisp. Mixa i lite i taget av smöret och jordgubbsblandningen (den kan se lite skuren ut men går ihop i färskosten).
1 Fyll
upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen.
Glutenfria Semmelcupcakes. Godkväll i stugorna. Hur har ni det så här en måndagskväll. Jag ska erkänna att jag hade lite måndagsångerst när jag vaknade imorse, och det var lite extra segt att komma ur sängen, men jag har fått en fantastiskt bra måndag än så länge vilket känns skönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.