Billig vardagsmat,Bra mat i matlåda,Fisk & skaldjur,Glutenfritt,Gratänger & ugnsstekt,Middagstips. Fiskgratäng är godast i sin allra enklaste form, tycker jag
av MosterEn återkommande fiskrätt i vårt hem är gratäng på franskt vis. Länge köpte jag färdig mix i påse, tillsatte smör och vatten och bredde bladningen över fisken innan den skjutsades in i ugnen
Jag bakade den med glutenfritt mjöl, vilket fungerade utmärkt. Fransk äppeltoscakaka. 30 g vetemjöl (0,5 dl) eller motsvarande mängd glutenfritt mjöl. 30 g vetemjöl (0,5 dl) eller motsvarande mängd glutenfritt mjöl
1. Rimma torsken i rimningslagen i cirka 1 timme. Häll av och torka. 2. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Skär torsken i jämntjocka bitar och lägg i en liten kastrull
Clafoutis eller Clafouti är en slags rustik ugnspannkaka från Frankrike och äts där som dessert. Traditionellt görs den på bigarråer med kärnorna kvar men nuförtiden och om man själv väljer det så blir smaken bättre med urkärnade bigaråer eller körsbär
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.