Risenta har kommit ut med två glutenfria nyheter. Pannbröd medmorot. Det var längesedan jag bakade bröd så jag rotade runt i köksskåpen (det är inte det lättaste kan jag säga, skåpen är proppfulla med saker och vet inte ens vad jag har och inte har) och hittade en påse med Durramjöl som jag fick från Risenta för ett tag sedan
Strö över frön och täck med folie. Vispa äggen lätt och rör ner morotsröran. Känn med handen att det är fast och fint, låt annars stå inne 15 minuter till
450 g Grov glutenfri mjölmix (jag använde Finax Grov Mjölmix). 11 dl glutenfria havregryn. 1Glutenfria havregrynVärm ugnen till 175 °C. 1Smörj och bröa en ugnsfast gryta som rymmer ca 3 liter, med smör och havregryn
Allt blandas i en bunke tillsammans med lite salt. tillsammans med. Ett snabbt å enkelt glutenfritt bröd gör man på en grund av 6 1/2 dl bovete mjöl å sen valfria frön/nötter/russin eller liknande i mängd av 3 1/2 dl. Sen rör man ut i dl mörk sirap i 5 dl filmjölk tillsammans med 1 1/2 tsk bikarbonat. Grädda i en brödform(med bakplåtspapper) i ca 45 minuter i 200 grader
Idag delar jag med mig av ett recept på lasagne som är både glutenfritt och vegetariskt. Lägg dom gärna i ättikslagen dagen innan och hyvla dem riktigt tunt med till exempel en potatisskalare
Dem har jag repriserat ett otal gånger, liksom hälsofrallorna medmorot. Det här receptet är också med ägg och färskost, men jag har förstärkt bullarna med lite extra godsaker för att göra dem snäppet nyttigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.