Garnera kålenmed chorizosmulet, rostad mandel eller solroskärnor och finhackad persilja. Tillsätt grädde, citronskal och saft tillsammans med finhackad rosmarin, salt och peppar
Ibland ”poppar” de till och med till för att påminna dig och skalen öppnas några millimeter. Om någon vätska återstår i ”ostronskalet” då ostronet har ätits upp, rekommenderar jag starkt att även surpla i sig denna och skölja ned med lite Cava eller Champagne
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Den tog jag ju igen med råge i natt, efter att ni morgonpigga somnat i soffan till Skavlan. En annan fördel med att vara vaken när det är mörkt ute, är att man inte behöver bry sig om vädret
Jag kommer här dragandes medkål. Blanda färsen med grädde och ägg samt kryddorna. Denna gång är det savoykål som jag använt, som för mig är en ganska ny bekanskap, men som gärna får vara återkommande i mitt kök
Toppa med dill och servera med citronklyftor. Lägg upp 12 öppnade ostron på ett fat med is. Klicka på 1 tsk rom och 1 tsk Valio Eila™ laktosfri smetana på varje ostron
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
1 kg KålVitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast. 1 kg KålVitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.