Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Fyll en form på 20-22 cm med smet och grädda 35-40 minuter i 175 grader (varmluft) i nedre delen av ugnen
Låt oss därför motarbeta detta faktum med en surpris av det trevliga slaget. Ni som följer bloggen vet att jag kämpat lite med att få till den här kakan
Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet. Täck sedan med resten av smeten. Steg 2 Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Steg 7 Garnera med flagad mandel
Smält smöret och rör ner i de torra ingredienserna tillsammans med uppvispade ägg och hett vatten. Servera med hallon, physalis, vispad grädde och citronmeliss
Chokladkaka2 apelsiner, zezten (ekologiska) 1 tsk strösocker 375 g mörk choklad 375 g normalsaltat smör 330 g ägg 300 g mixat råsocker 110 g enkornsmjöl
Efter fem minuter tog jag bara ut den, satte den på köksbänken och gick iväg och donade med annat. Så tråkigt när jag nu trotsat sommarvärmen och ställt mig i köket för att baka så ska sluta med att hela skapelsen åker i soporna
Jag går på måndagar på scrapbookings grupp och så har vi rullande fika lista. Denna måndag var de min och svägerskan tur att baka och då blev jag inspirerad av Frostrosornas inlägg om mjuk chokladkaka
Känn efter med en provsticka när kakan är klar. "Mjuk Chokladkaka". 3- Smält smöret och häll det i mjölblandningen tillsammans med äggen, vattnet och mjölken. 4-Häll mjölkblandningen i bunken med dom torra ingredienserna och blanda ihop till en smet
Avnjut sedan med tillbehör som ex grädde eller glass eller som den är. Jag hittade en bild på steg-för-steg på en brownie eller mjuk chokladkaka eller vad man ska kalla den i micron och det var såklart engelska måttenheter så jag trixade lite och testade runt lite för att fixa ett svenskt recept på detta för de som har ett snabbt sötsug och behöver någonting SNABBT
Är det sommarlov så kan man få go'fika mest varje dag. Blanda alla andra torra ingredienser och vispa snabbt ihop med äggsmeten, det smälta smöret och mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.