Hoppas ni hittar lite inspiration nedan och kika även in under menyn Recept här på bloggen så finns det så klart en massa annat gott att laga till ifall ni tröttnar på julmaten
Nyss hemkommen från Paris där julen var allt annat än vit. Paris är verkligen ljuvligt i juletider. En tradition för mig är att gå till Notre Dame och titta på den stora vackra granen, stämningen är verkligen magisk
Tänk, julen 2011 är redan över och kommer inte tillbaka, ett stort tack till ALLA er som kom in med ett God jul att dela med er av, jag var med er alla i tankenäven om jag aldrig hade tillräckligt med internettid för att kunna kommentera tillbaka till er
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är denen njutning för ögat, men också för magen
Hur pyntar vi, vad slår vi in paketen i och vilken slags stjärna kommer hänga i fönstret. ICA bjöd in till den bästa julfrukosten jag någonsin varit på
Apelsiner äter vi på längden och tvären, framlänges och baklänges. Man känner att man behöver en riktig C-vitaminboost nu när mörkret lägger sig tidigare och tidigare
Flertalet av julens kryddor lyfter den här linssalladen till oanade höjder. Passar perfekt till resterna från julens kalkon tillsammans med en kall sås gjord på örter, crème fraiche, majonnäs och enliten klick dijonsenap
Förra veckan fick jag hem ett juligt kit från Hälsans Kök, med ingredienser till flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, eller som god decembervickning
Idag och imorgon firar en massa människor jul — nämligen till exempel de som har band till Etiopien. Läs lite om Ganna-firandet (inklusive en festlig herdelegend) här och också här
English Text Further Down. Bäst att äta tillförrätt eller som en del av ett Julbord. Och det händer något med kålen när den får gratineras i ugnen tillsammans med ost
Gör en dressing av olivolja och citronsaft. Slå dressingen över salladen. 1 apelsin, skalad och skuren i skivor. 1 blodapelsin, skalad och skuren i skivor. 1 grapefrukt, skalad och skuren i skivor. 1 citron, saften
Gör en dressing av olivolja och citronsaft. Slå dressingen över salladen. 1 apelsin, skalad och skuren i skivor. 1 blodapelsin, skalad och skuren i skivor. 1 grapefrukt, skalad och skuren i skivor. 1 citron, saften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.