Bananpaj m vaniljglass. 7 april 2016 @ 20. 48. Nu har jag ätit den godaste efterrätten på länge, Bananpaj. Smaken påminde om friterade bananer, behöver jag säga något mer
Vanliga formbullar som jag smaksatt med pepparkakskrydda i stället för kanel. Prova, jättegott. 40-45 stycken150 g smör/margarin5 dl mjölk1 pkt jäst1 dl socker1 tsk salt2 tsk malen kardemumma1,4 l vetemjöl (850 g)Fyllning125 g mjukt smör1½ dl strösocker4-5 tsk pepparkakskrydda (finns färdigt i påse)Penslingett uppvispat äggpärlsockerUgnsvärne - 225-250 graderSmält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Jag som verkligen avskyr banan i bakverk fick förra veckan en craving efter BanoffeePie. Men det växte sig starkare och igår föll jag för suget och bakade jag min första Banoffee
Banoffeepie(ca 8 portioner). Den här superenkla efterrättspajen gjorde jag för ett tag sedan och den var verkligen god, inte minst med tanke på hur lite tid den tog att göra
I många år har jag varit sugen på att testa Banoffe pie, jag sparar mängder av recept ( både i pappersform och digitalt) och Banoffe pie är just en sådan sötsak som ofta återkommer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.