Först ut är detta glutenfria bröd. Måndag och vi river av en vecka med fyra nationella prov i engelska för åk 6 och 9, sambedömning av svenska nationella uppsatser och annat skojsigt
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, den blir absolut bäst att göra på stor sats. Ingen kan ana att det är bönor i, både smak och konsistens är 100%
När det var dags för fredagsfika på jobbet bjöd jag på banankaka. Nyttig banankaka. en vanlig version med mjöl smör, socker och choklad och så en nyttig variant som jag trodde skulle ratas
Denna ljuvliga kaka avnjöts av oss alla i familjen, + besök igår. Både jag och Simon gillar att experimentera och slänga ihop det vi har hemma och denna variant var en sådan
Recept glutenfri, mjölfri banankaka. Banankaka eller “banana bread” som det amerikanska bakverket heter är ett superbra sätt att använda sig av övermogna bananer
Idag testade jag att baka en banankaka, en glutenfri sådan. Den blev väldigt saftig och god. 2 ägg2 dl socker2 övermogna bananer125 g smör 3 dl Semper white mix2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker 100 g mörk choklad Smör och kokosflingor till formenSmörj en sockerkaksform och strö i kokosflingor
Men det här go´vänner är en banankaka av det smarrigare slaget. Min förra banankaka var ganska stadig och "rejäl" i stuket medan den här är mer "mufsig" som min svägerska brukar säga
Ett av alla mina veganska recept är denna kladdig banankaka. Kan låta märkligt, men faktum är att det är ett substitut för ägg som har blivit rätt välkänt under de senaste åren (banankakan smakar inte kikärtor)
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj och kanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.